5 tips voor het aanschaffen van een snorkelset

Hier beschrijf ik vijf tips waarbij je rekening moet houden bij de aanschaf van een snorkelset. Lees ook verder hoe je een snorkel, masker en zwemvliezen aan moet schaffen.

Tip 1 Budget

Je hebt vast en zeker al eens een setje aangeschaft met van die goedkope vinnen, masker en snorkel. Dit setje is naar twee jaar versleten doordat het van slechte kwaliteit is of slecht wordt.

Doorgaans ben je voor een masker zo’n 60 euro kwijt, een snorkel twee tientjes en voor een paar vinnen (binnenwater) ook zo’n 60 euro. Dus voor maximaal 150 euro heb je een super set die een langere tijd meegaat.

Tip 2 Pas het masker goed

Het masker moet goed passen en vooral niet te groot of te klein zijn. Pas het goed in de winkel, doe je lange haren naar achteren zodat de siliconen afdichtring goed afsluit, zuig een klein beetje lucht in via je neus. Blijf het masker hangen? Dan is de pasvorm goed! Kies nu maar een mooie kleur uit.

Tip 3 Goede snorkel

Een goede snorkel is een essentieel onderdeel van het Total diving system maar het hoeft zeker niet duur te zijn. Laat je dus niet zo maar een dure snorkel verkopen.

Tip 4 Goede vinnen

Goede vinnen zijn niet alleen goed van kwaliteit maar ze passen ook goed. Wat kan je verwachten voor 20 euro: super oude vinnen, heel stug rubber en snel kramp in je voet. Goede vinnen zijn niet goedkoop maar je hebt al een paar voor 60 euro. Daarnaast hoort de pasvorm ook goed te zijn: deze moeten goed aansluiten op de voet en moeten niet ruim zijn. Voor kinderen mag deze een klein beetje ruim zitten (op de groei kopen) maar de ruimte moet met een goede sportsok op te vangen zijn.

Tip 5 Onderhoud aan je snorkeluitrusting

Afspoelen na het snorkelen in zowel het zwembad water als in zeewater. Altijd naspoelen met water uit het bad of douche. Ga je even niet meer snorkelen? Leg ze dan vooral niet te drogen in de zon, maar in de schaduw! Maar je snorkeluitrusting wel want anders is je investering voor niets geweest.