Een duikbril kopen?

Onderdelen van het duikbril

Blauwe duikbril kopenDe duikbril bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen: het glas of de glazen, het frame , de siliconen afdichting en de maskerband. We zullen de onderdelen afzonderlijk bespreken. Misschien wel het meest essentiële onderdeel van het masker zijn de ruitjes die je masker bevat. Deze moeten ten aller tijden van CE goedgekeurd gehard glas zijn. Dit houdt in dat de glazen goedgekeurd zijn volgens de Europese wetgeving, als dit niet het geval is, moet je nooit de duikbril kopen.

Als veiligheid stelt de EU dat de glazen in een duikbril niet mogen breken en geen scherpe randen mogen bevatten. Wat er typisch gebeurt als het glas scheurt, dan zal het breken in vele honderden stukjes. Het zal echter nooit voorkomen dat een gerenomeerd duikcentrum een ongekeurde duikbril zal verkopen

Het frame van het duikmasker

Het frame bestaat doorgaans uit stevig plastic en zorgt voor de afdichting tussen het glas en de siliconen afdichting. Het frame is stevig en kan tegen een stootje maar je zult absoluut je masker moeten vervoeren een doos als je het meeneemt op vakantie of meeneemt naar de duikstek.

De siliconenafdichtring

Het siliconen is altijd van goede kwaliteit als je wat meer dan gemiddeld uitgeeft aan eenDuikbril met camera kopen masker. Dit houdt in dat het niet zal verharden mits het goed onderhouden wordt. Dit geld overigens voor je gehele uitrusting. Het siliconen is doorgaans doorzichtig maar dit kan een vervelende schittering met zich meebrengen daarom is er ook een keuze uit zwart siliconen.

De maskerband van een duikbril

De maskerband zal ribbeltjes hebben om in een vaste stand te kunnen blijven staan. Maar dit hoeft niet als er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een neopreen band. De maskerband mag vooral niet te strak zitten want dit kan een masker squeeze veroorzaken zoals besproken is in je duikopleiding.

Advies

Wanneer je een duikbril gaat kopen hebben we je nu wat meer informatie gegeven. We hebben alvast een paar mooie duikbrillen op een rij gezet voor u. Alleen moet u nog zelf de duikbril kopen voor bijvoorbeeld op vakantie. Vergeet hierbij niet een snorkel en zwemvliezen te kopen.