Het kopen van de snorkel

Snorkelset kopenDe snorkel is doorgaans het vergeten kindje van de duikers. Echter tijdens de duik-  of snorkelopleiding, dan is men verplicht een snorkel bij zich te hebben.

Onderdelen van een snorkel

Ga je een snorkel kopen? Of het nu voor u of uw kind is. Er zijn bepaalde vereisten waar een snorkel aan moet voldoen, voor volwassenen moet deze pijp een diameter hebben van 2,5 centimeter. Dit kan je eenvoudig testen door je duim er in te steken. Wanneer deze bij je eerste knokel blijft haken, dan kan je er vanuit gaan dat de diameter goed is. Ten slotte de lengte, de lengte van de gehele snorkel mag niet meer zijn dan 25-30 centimeter. Alles wat meer is, is niet bevorderlijk voor de ademweerstand.

Het bitje

Het bitje van de snorkel moet comfortabel in de mond rusten. Sommige mensen verkiezen een grote bit, met brug boven een klein bitje. Doorgaans is het een kwestie van proberen wat je het fijnst vindt maar een snorkel hoeft niet duur te zijn dus bevalt deze niet, probeer dan eens een ander model. Je hoeft niet direct een andere snorkel te kopen want de bitjes zijn vaak uitwisselbaar

De extra’s

We hebben nu de basics gezien maar een snorkel is niet Snorkels met waterloosventiellanger een stom tweederangs uitrustingsstuk. Een snorkel bevat soms ook een waterloosventiel wat het leegblazen van de gekochte snorkel makkelijker maakt. Soms bevat het ook een golfbreker wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je niet gemakkelijk een golf in je snorkel krijgt.

Conclusie

Ga je dus een snorkel kopen, dan moet je vooral op je gevoel afgaan. We hebben voor u de beste snorkels alvast geselecteerd zodat u dat niet meer hoeft te doen.