Goede zwemvliezen kopen?

Zwemvliezen met gesloten hielHierbij moet je jezelf afvragen wat je er mee wilt doen. Wanneer je fanatiek wilt snorkelen op vakantie of bij een vereniging dan is het aan te raden om vinnen met een gesloten hiel te kiezen. Wanneer je alleen maar duikt in het buitenwater moet je vliezen aanschaffen met een open hiel. Denk hierbij aan dat je ook duikschoentjes aan moet schaffen.

Zwemvliezen kopen voor zwembadwater

Zwemvliezen voor binnen hebben een gesloten siliconen hiel die de voet moet omsluiten. Deze mag absoluut niet krap zitten, dit kan kramp veroorzaken. Verder kan een snorkelaar kiezen voor een hard of een minder stevig blad. Doorgaans kiezen vrouwen voor een wat minder stevig blad omdat zij minder krachtig zijn in hun benen. Mannen kunnen gemakkelijker kracht zetten en hebben daardoor baad bij een stevig blad.

Zwemvliezen voor buitenwater (echte duikvinnen)

Voor buitenvinnen moet je ook neopreen schoenen aanschaffen. Deze schoenen kun je kopen bij de duikwinkel en moeten een precezie pasvorm hebben. Deze pasvorm is het makkelijkst te beschrijven als een normale schoen die je aantrekt: deze mag ook niet te ruim zijn. Buitenvinnnen zijn er ook in stevige en minder stevige bladen, wederom geldt hier dat mannen beter kunnen kiezen voor een stevig blad. Voor de echter rustige zwemmers hebben we ook de keuze uit een splitfin. Deze splitfin is gebaseerd op de vinnen van de meeste zoogdieren wat er op neerkomt dat je met weinig moeite veel water kunt verplaatsen. Een rustige zwemslag is hierbij wel vereist.

Zwemvliezen met open hielConclusie

De keuze van een zwemvliezen is persoons gebonen. Duik je alleen: kies dan voor alleen buitenvinnen. Snorkel je alleen? Dan moet je gewone zwemvliezen kopen. Doe je allebei graag, ja…dan zul je beide aan moeten schaffen.